dimecres, 13 de gener del 2010

El Canvi Climàtic


És un problema global del qual som responsables tots els que vivim en aquest planeta.

El canvi climàtic és un fenomen produït per l’escalfament global, que és provocat per les fortes emissions de gasos produïts pels fums dels cotxes, la industria, els incendis, etcètera.

Aquests gasos el que fan és una capa a la atmosfera, evitant que els raigs solars que primerament han entrat a la terra, puguin sortir i això provoca un efecte reflectant fent tornar, els raigs, a la superfície terrestre provocant un augment de temperatura. Aquest fet s’anomena efecte hivernacle.

Les seves conseqüències són devastadores pel nostre planeta, ja que està provocant un augment de les temperatures i la desaparició de moltes especies de flora i fauna.

La part més afectada és l’Àrtic ja que s’està desfent el gel provocant així un augment de nivell del mar. Aquest fet farà que a la llarga desapareguin ciutats o països del món, com per exemple: l’Índia, la Manga del Mar Menor, Venècia, o algunes illes com les Maldives.

La solució d’aquest problema és utilitzar més energies renovables, utilitzar més transports públics, tenir un consum més responsable... En definitiva, la solució es troba a les mans de tots els habitants del planeta, no només d’uns quants.





Neus López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada